PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2014 10:56:10 - urlisovahanka

obhajoba mandátu?

Předpokládám, že budete chtít obhájit váš mandát. Neobáváte se, že vám může uškodit vaše vyjednávání s církvemi, které evidentně skončí fiaskem? Proč jste se role hlavní vyjednavačky ujala? Co vám bylo slíbeno?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2014 22:51:25 - PaedDr. Alena Gajdůšková

Tak to je otázka " na tělo". Ano, nabídnu svým voličům  na Zlínsku na podzim všechno co znám, co znamenám, své schopnosti, zkušenosti  i vliv. Byla jsem si vědoma toho, že úloha toho, kdo měl dojednat s církvemi  a náboženskými společnostmi celkově  společensky přijatelné řešení  majetkového vyrovnání je velmi nevděčné. Byla jsem ale ve chvíli, kdy se jednalo o sestavení koalice  a vláda neexistovala,  jediná ve vedení sociální demokracie , kdo v té chvíli měl vůbec schopnost s církvemi jednat. A když je člověk jediný, kdo něco udělat může, pak to prostě udělat musí.  Konec každého politika pak je, když se začne bát o své křeslo.   Udělala jsem se svým týmem maximum, co se udělat dalo do chvíle, než církve vznesly  požadavek, že chtějí dál pokračovat v jednání na vládní úrovni.    Naše vyjednávání mělo dva výsledky. V řešení restitucí jsme  dohodli  transparentnost hospodaření církví. Ten druhý byl politický. To, že jsme jednali, i když vláda ještě nebyla,  vytvořili jsme prostor pro to, aby  stabilní vláda mohla vůbec vzniknout. Je to pár měsíců a ta vláda už začíná mít konkrétní  dobré výsledky - je zde stabilní politická situace, která je důležitá pro investory. Ekonomika začíná růst, pomalu se zvedají příjmy mnoha sociálním a profesním skupinám, odstraňují se nepravedlnosti a to, co lidi nejvíc trápilo. A to je pro mě to nejdůležitější bez ohledu na to, jaké  bude mít  vyjednávání s církvemi důsledky pro mě osobně.