Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.04.2014 15:31:55 - Bady

otevírací doba na svátky

Jak se postaví Lidovci vy k návrhu na zákaz prodeje o 7 státních svátcích? Já moc nechápu, proč je vybráno jen 7. Bud všechny nebo žádný, ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.05.2014 16:40:30 - Ing. Jan Bartošek
 

Vážený Bady,

Lidovci na toto nemají jednotný názor a tak každý za sebe. Můj osobní názor je, že obchod je podnikání jako každé jiné a jakákoliv omezení, regulace apod. jsou nezdravé. Já osobně i dnes 1. května pracuji a také obvykle pracuji až do 23:00 a jsem rád, že mám po práci kde nakoupit. Pokud nastanou omezení, tak přijdeme o tuto možnost.

Rozumím požadavku zejména ze strany rodičů s dětmi, kteří pracují v obchodech. Oni mají komplikaci v tom, že školy a školky jsou zavřeny, ale myslím si, že toto by měly řešit jejich odbory se zaměstnavatelem a ne zákon. Navíc si umím představit, jak někdo přejmenuje hypermarket na Večerku a stejně nechá otevřeno. Jak jsem napsal v úvodu, nejsem přítelem nepřirozené regulace.

Ohledně výběru jen některých svátků nemám informace. Jako zákazník vím, že bývá zavřeno jen 24. prosince večer, ale stejně je spousta profesí, které nemají zaměstnavatelem garantované volno nikdy, proč tedy nařizovat výjimky?

Váš Jan Bartošek