Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2014 14:25:58 - petr lexa

Stále si myslíte, že táhnete za jeden provaz?

Tvrdíte, jak je ČSSD konzistentní, ale ono ehjhle. Co říkáte na postoj hejtmana Běhounka a Novotného? vy jste sice ,,jen" starosta, ale také sedíte na více židlích. A druhou věcí je, co říkáte na obvinění vašich kolegů z Ústeckého kraje a bude případně hlasovat pro vydání Kailové?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.04.2014 10:43:00 - Jan Birke
Vážený pane Lexo,děkuji za Váš dotaz, jehož vrstevnatost svědčí o tom, že se zájmem sledujete dění na politické scéně. K úvodní části Vašeho dotazu...Vedení ČSSD doporučilo hejtmanům, kteří současně zastávají mandát poslance, aby se rozhodli pouze pro jednu z těchto funkcí. Zde bych směřoval Vaši pozornost k výrazu "doporučilo". Nejednalo se tedy o imperativ, chcete-li příkaz. Rozhodnutí dotyčných je jejich osobní záležitostí a nechci jej komentovat. V žádném případě to však neohrožuje jednotu sociální demokracie, protože zásadní měřítka jednoty strany je postup ve volbách, plnění programu a další atributy. Vaši poznámku o tom, že sedím na dvou židlích bych pouze okomentoval ve smyslu, že starostů, kteří zároveň zastávají mandát poslance, se doporučení vedení ČSSD netýkalo. Ohledně případu Z. Kailové.... Vyčkám závěrů jednání mandátového a imunitního výboru a jeho doporučení, t.j. vydání Z. Kailové ke stíhání, nebo ne. Hlubší komentář k situaci v Ústeckém kraji nemám, protože se o něm dozvídám z médií jako každý občan. Věřím, že policejní a další orgány věc důkladně prošetří. Zatím mohu je konstatovat, že obvinění není totožné s odsouzením a standardem našeho právního systému je v obecné rovině presumpce neviny. Přeji příjemné dny

Jan Birke, starosta Náchoda a poslanec PS PČR