Olga Havlová

  • Úsvit
  • Jindřichov
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2014 18:19:24 - RNDr., Mgr. Tomáš Vaněk, CSc

Ony existují

jiné kulturní plodiny než geneticky modifikované?
A nebo Vám chemická a radiační mutageneze nevadí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.05.2014 16:08:47 - Olga Havlová
Vážený pane doktore, určitě reagujete na seminář o GMO.  Nejsem v této chvíli schopná Vám jednoznačně odpovědět. Ani odborníci nemají jednoznačné stanovisko a proto, abych se mohla jako místopředsedkyně zemědělského výboru k těmto věcem vyjadřovat, chci mít co nejvíce informací. Bohužel, jen čas někdy ukáže, zda jsou věci dobré a nebo ne. Nejsem brouk pytlík, ale určitě chci být informována.

I proběhlý seminář považuji za jeden z úspěšných, protože nedošlo k žádným hádkám, ale vyslyšení obou protistran. Vždy jsou hlasy pro i proti, ale nejdůležitější jsou argumenty. Je lepší genetická úprava než konzumovat jedy, které rostliny obsahují z hnojiv a ničení plevele. Toto rozhodnutí můžete udělat jednoznačně jen tehdy, když budete znát důsledky jednoho i druhého.  A ne vždy, co se jeví dobré ve výsledku dobré je. Jen bych byla nerada, kdyby loby firem bylo nadřazeno lidskému zdraví. Ráda bych se s Vámi o tom pobavila osobně.