Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.04.2014 1:03:15 - Pavel Staněk

Zločiny církve a komunistů

Hezký večer,

chtěl bych reagovat na jednu Vaši odpověď, kde správně tvrdíte, že katolická církev v minulosti dělala těžké přešlapy (např. inkvizice a křížové výpravy byly obzvláště zrůdné a patří k nejtemnějším stránkám v historie lidstva), ale obhajujete jí pro to, že se k temné historii staví čelem a vykonala více dobrého. Podle této logiky, pokud by se komunisté postavili ke své temné minulosti čelem a přiznali přešlapy, pak by jste proti nim nic neměl a respektoval je?

Děkuji za odpověď



S pozdravem Ing. Pavel Staněk

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.04.2014 16:25:08 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. Pokud by se komunisté postavili ke své minulosti čelem a přiznali své přešlapy, přestali by být komunisty. Poté bych s nimi neměl žádný problém. Právo na obrácení má každý. Realita dnešního dne je ale taková, že komunisté se prakticky hlásí ke své předlistopadové matce a k praktikám doby minulé. Je jen otázkou, zda má navrch křídlo Semelových nebo jiných. Demokracie a komunismus jsou opakem. Komunisté bohužel pouze využívají neschopnosti demokracie zbavit se nedemokratických prvků.
Přeji pěkný zbytek dne.
S pozdravem
Šimon Hellerwww.hellersimon.cz