ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.05.2011 20:57:38 - liliana

Nejcitlivější bod celého problému

Obvykle politikům ODS moc nefandím, ale vy jste výjimka. S garancemi, které poskytla naše republika máte úplnou pravdu, je to zjevně mimo rozpočtová pravidla, jenom bych se chtěla zeptat, jestli někde v regulích EU není něco, co má vyšší právní hodnotu než státní úprava.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.05.2011 19:41:38 - Michal Doktor
Váš dotaz směřuje, vážená tazatelko, k nejcitlivějšími bodu celého problému. Záruka poskytnutá na stabilizaci situace v Portugalsku není ve skutečnosti garancí Portugalsku, ale - rozpočtu EU. Program EFSM byl
přijat ke stabilizaci jednotné měny a pro země Eurozóny! I přesto, nebo právě proto, že má vazbu k rozpočtu EU se však v souvislosti případných plnění dotýká i zemí mimo "Eurozónu". V plné nahotě se tak odkrývá morální
hazard, kdy jsou zemím poskytovány pomocné programy, ale chybí nástroje vedoucí k nápravě jevů způsobujících nestabilitu. Stávající program EFSM stojí na chabých základech a jsem přesvědčen, že je mimo právní rámec - také proto je připravován nový projekt ESM, který však podléhá ratifikaci našeho parlamentu. Tato dokončena nebyla.