ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.05.2011 11:17:03 - Martin78

Odpověď panu Martinovi

Dobrý den vážený pane ministře,

tento týden ve středu jsem stejně tak jako někteří mí spolužáci prodělal ústní maturitní zkoušku. Bylo to na soukromé střední škole škole SOPMA. ISŠ Informatiky a podnikání. Je to ona škola, kterou jste byl nucen navštívit kvůli problémům s nezajištěnými státními maturitami. Ono pro mne bylo celkem šokující zjištění, jak na tom škola je. Jsem dálkový student a neměl jsem tolik informací jako denní studenti.

V těchto posledních pár dnech bylo jednání vedení školy velmi divné. Výběry peněz na dovolenou pro pana ředitele a výběry peněz na pohoštění pro komisy na které kdybychom nedali peníze, tak bychom nedostali vysvědčení. To nám bylo řečeno. No nedělal jsem nic a platil.

Při zkoušce z ČJ a Literatury vše probíhalo normálně, nebyl jsem nervózní a hovořil jsem plynule k tématu díla, uměleckému i neuměleckému textu. Se svým výkonem jsem byl „spokojen”. Jaké však bylo mé překvapení, když po chvíli vyšel na chodbu pan ředitel a oznámil mi, aniž bych to po jeho osobě vyžadoval, že jsem to nedal a mám pouze 2 body z 9 možných. V tuto chvíli jsem byl naprosto v šoku, avšak smířen s tímto faktem. Větší překvapení bylo, že jsem společně s některými dalšími studenty zaslechl rozhovor sekretářky školy, proč jsem já neudělal, když v pondělí a úterý 30% denních studentů nevědělo téměř nic a dostali 5 bodů, tudíž známku 4.

Nepochopil jsem toto jednání, hodnocení a připadá mi, že to bylo již dopředu jako podle scénáře.

Hlavní dotazy na Vás.
1. Jak a kde se konají opravné maturity? (Na škole mi nikdo nebyl schopen cokoliv sdělit)
2. Dá se více kontrolovat správa soukromých středních škol?


Závěrem bych chtěl podotknout, že jsem v tuto chvíli rád, že budu dělat opravné maturity na jiné
škole, Vám bych chtěl popřát hodně štěstí ve funkci ministra školství, státní maturity opravdu nejsou
nic těžkého a dá se na ně připravit bez větších problémů. Je to prostě strach z něčeho nového. Velmi
záleží i na zkoušejících, kteří když nechtějí, tak si ten bod směrem dolů najdou vždy.

S pozdravem a úctou

Maturant 2011
Martin J.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.05.2011 14:32:50 - Mgr. Josef Dobeš
Datum zveřejnění termínu a místa konání zkoušek společné části pro podzimní (opravné) zkušební období je zákonem stanoven na 15. srpen. Do tohoto termínu bude pan Martin J. informován, na které škole a kdy přesně bude opravnou zkoušku skládat, termíny budou totiž voleny na základě počtu neúspěšných maturantů v tom kterém termínu. Obecně platí, že oprava ústních zkoušek proběhne v první polovině září, pro testy a písemné práce byla zvolena druhá polovina září.
Každopádně tzv. spádové školy, na kterých budou opravné maturity probíhat, budou vybírány pouze mezi školami, které neměly a dlouhodobě nemají s organizací maturit sebemenší potíže a pan Martin se tak alespoň může spolehnout, že průběh zkoušky bude stoprocentně objektivní.
S pozdravem,
Mgr. Zuzana Hálová
odbor vnějších vztahů a komunikace
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy