PhDr. Milan Pešák

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.05.2014 14:20:12 - radek nýl

rozdělení společnosti

Souhlasím s vámi, že vrcholem spravedlnosti není dát všem stejně, ale pouze za předpokladu, že mají všichni téměř shodné výchozí podmínky. A zde je problém. Prohlubuje se propast mezi různými vrstvami obyvatel bez ohledu na to, jak jsou někteří schopní. Dnes je zárukou kvalitní dobré budoucnosti nikoliv kvalitní vzdělání, snaha jedinců, ale především známosti. Stačí se podívat na některé asistenty poslanců. Nemyslíte? A především, co s tím uděláte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2014 17:04:13 - PhDr. Milan Pešák
 Dobrý den,
myslím, ale jinak než Vy. A proto s Vámi nesouhlasím. Navíc ve Vašem příspěvku nejsou argumenty, jen populistické a módní rýpnutí do poslanců – nerozumím proč. Máte-li jako poslanec či senátor možnost mít jednoho asistenta, vždy raději sáhnete po někom, koho znáte a máte jej vyzkoušeného jak z hlediska znalostí, tak z hlediska osobní integrity. 
Navíc všichni nikdy neměli a nikdy mít nebudou ani stejné ani skoro stejné výchozí podmínky. Zruční, talentovaní a chytří vždy měli, mají a budou mít víc možností; někteří je využijí, někteří ne. A někteří jich vždy měli méně byť byli zruční, talentovaní a chytří. Tak to prostě na světě je. Nenarodí se všichni zdraví a nenarodí se ani bohatí. Rozhlédne-li se kdokoli okolo sebe, snadno najde někoho, kdo je na tom lépe – a nebude takových málo. Bohužel však většinou neuvidí ty, kteří jsou na tom hůře než on, byť je jich ještě víc, neboť se nebude zabývat tím, že právě on je na tom lépe než jiní.
Takže nikdy nebudu lámat nohy Usainu Boltovi, protože běhá rychleji než všichni ostatní, ale budu pomáhat k co nejlepšímu životu těm, kteří jej třeba úplně nejlehčí nemají – ostatně jak jsem to dělal dosud. A k tomu, že nejspravedlivější není dát všem stejně, budu dodávat, že musíme víc pomáhat těm, kdo mají větší problém, a ty, kdo jej mají menší, musíme víc motivovat k tomu, aby si pomohli sami - což jsem mohl doříct již v minulé odpovědi.

 Show message history