Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.05.2014 15:15:30 - michal hrášek

islám vs.křesťanství

Jaký je váš názor jako křesťana na islám? Údajně vidí islám jako hrozbu pro českou společnost zhruba dvě třetiny Čechů a Češek, kteří využili evropskou volební kalkulačku. Co vy na to? A co s tím? Ptám se i proto, že ani křesťané nemají úplně světlou minulost. Je možnost, že se do budoucna napraví i muslimové. Přeci jen jen o 7 století mladší než křesťanství.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.05.2014 15:34:18 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den, pane Hrášku,děkuji za dotaz.
Podle mě je islám a islám. V samotném náboženství žádnou hrozbu nevidím. Je prokázané, že lidi uznávající hodnoty a věřící ve vyšší síly, mají větší respekt k životu a páchají méně trestných činů.
Problém je však v radikálním islámu, který osobně jako hrozbu vidím vidím. Jde o extrémně dogmatický výklad některých knih a nařízení koránu. A tady je potřeba, aby udělala muslimská obec vstřícná gesta vůči lidem, více se otevřela a  tvrdě potírala veškeré náznaky extrémismu. Nepřipustila opakované šíření myšlenek radikálního islámu na našem území. Pokud to neudělá, bude to jedno z hlavních témat. A určitě si tím muslimové do budoucna hodně uškodí.
S pozdravem Tomáš Zdechovský