Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.05.2014 15:15:39 - michal hrášek

islám vs.křesťanství

Jaký je váš názor jako křesťana na islám? Údajně vidí islám jako hrozbu pro českou společnost zhruba dvě třetiny Čechů a Češek, kteří využili evropskou volební kalkulačku. Co vy na to? A co s tím? Ptám se i proto, že ani křesťané nemají úplně světlou minulost. Je možnost, že se do budoucna napraví i muslimové. Přeci jen jen o 7 století mladší než křesťanství.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.05.2014 20:59:38 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. Islám prochází jistým vývojem a momentálně se nachází ve fázi, kde bylo křesťanství před několika staletími. Proto jsem do budoucna optimistou a věřím, že se islám v jistých otázkách posune z našeho pohledu správným směrem.
Co se týká naší bezpečnosti, myslím si, že hlavní hrozbou pro naši společnost je radikalismus obecně a před ním je třeba být na pozoru. Co se týká muslimských a jakýchkoli jiných imigrantů, nemám s tím problém za předpokladu, že respektují nastavená pravidla v dané zemi do které přicházejí. Muslim, který přijde do Francie by jednoznačně měl respektovat například tzv. šátkový zákon. Stejně tak já jako host jinde jsem připraven respektovat zákony cizích zemí.
Přeji pěkný zbytek dne.
S pozdravem
Šimon Hellerwww.hellersimon.cz