Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.05.2014 10:08:24 - Jiří6

Dobročinnost

Dobrý den, pane Hellere, váš úmysl věnovat převážnou část svého poslaneckého platu na dobročinné účely je úctyhodný. Chci se jen zeptat, jestli máte představu o cenách v Bruselu a o výši tamních životních nákladů. Na kolik se vyšplhaly (vlivem kumulace mezinárodních institucí) ceny pronájmu bytů. Na kolik přijde odborná literatura, kterou si budete muset stále pořizovat, abyste byl v EP v obraze a ne do počtu. Kolik se platí za expertízy, protože všechno osobně prostudovat nestihnete. O učitelský plat přijdete, protože budete v Bruselu, poslanecký plat z velké části věnujete potřebným. Z čeho hodláte žít? Založíte nějakou nadaci na podporu europoslance Hellera?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.05.2014 21:06:46 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. Položky, které jste vyjmenoval jsou hrazeny nad rámec poslaneckého platu. K onomu platu cca čtvrt milionu měsíčně je cca 750 000 na pronájmy, expertízy atd. Jsem přesvědčen o tom, že plat 220 000,- je nemorální (pro představu například český poslanec má základní plat cca 60 000,-). Nemluvě o jakýchsi dietách cca 8 000,-, které europoslanci inkasují i za 5 minut práce. Komunista Ransdorf se tím stal slavný a po upozornění reportérem, že to není zcela v pořádku, ho napadl. Se stávajícím stavem je třeba něco dělat.
Přeji pěkný zbytek dne.
S pozdravem
Šimon Hellerwww.hellersimon.cz