Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2014 9:57:11 - občanzDomažlic

financování strany

Najdu někde informace o financování vaší strany? Hledal jsem na vašem webu, ale neúspěšně. Proč nemáte transparentní účet pro občany, jako řada jiných stran?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2014 15:01:04 - Tomio Okamura
Účetnictví hnutí Úsvit prochází ze zákona hloubkovým auditem prováděným státem certifikovaným auditorem, který prověřuje účty, platby i smlouvy. Výsledem auditu je výrok bez výhrad, což znamená, že Úsvit má zcela čisté a bezproblémové účetnictví i financování. Nepotvrdila se tak nařčení médií, že je financování hnutí neprůhledné či že někdo vyvádí peníze. Opak je pravdou. Navíc, naše účetní uzávěrka je veřejně komukoliv k nahlédnutí v Poslanecké sněmovně, i občanům. Příjem hnutí Úsvit je v součtu nejmenší ze všech parlamentních politických stran. Například ODS a ČSSD inkasovaly od státu dosud přes dvě a půl miliardy korun - plus další od sponzorů. Ale chápu, že Úsvit je vhodnější terč než skuteční vyžírkové státní kasy.