RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.05.2014 14:46:08 - Nagano

fungování EU

U nás je poměrně dost euroskeptických stran, navíc i většina občanů u nás nesouhlasí s fungováním unie. Jak je to jinde v EU? A pokud je takových kritiků více, proč se nezmění fungování unie? Podle mě byla původní myšlenky dobrá, ale celé se to lidově řečeno vymklo z rukou

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.05.2014 14:26:16 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Nagano,

 nevím, kde berete informaci o tom, že většina občanů nesouhlasí s fungováním unie. Myslím, že většině občanů na fungování Evropské unie bohužel nezáleží, že jim je lhostejné, jak se bude unie vyvíjet. Uvidíme, jaká bude účast voličů v současných volbách do Evropského parlamentu. Je možné, že stěží převýší 20 %. Při tom má evropská politika stále větší vliv na naše vnitřní záležitosti, stále více našich vnitřních směrnic vytváří bruselští byrokraté, které nikdo do jejich funkcí nevolil.

Otázka je, zda se to dá změnit, zda je možné tento vývoj zastavit. Určitě je nutné zastavit sílící evropskou integraci, tedy současné směřování Evropské unie k jakémusi superstátu, který by byl ovládán úzkou vrstvou nevolených úředníků. Jak to ale udělat, když většinu lidí vývoj v EU nezajímá, je těžké říci. Aspoň se zatím daří oddálit vstup naší země do eurozóny, petici Pro korunu podepsalo 65 tisíc lidí.

V některých zemích EU významně posilují strany, které jsou velmi kritické k současnému vývoji. Gerd Wilders v Belgii, Marianne LePenová ve Francii, Nigel Farrage ve Velké Británii, například. Tito extrémisté možná zaznamenají výrazný úspěch v eurovolbách. Nakonec, v neděli večer, až budou zveřejněny výsledky, uvidíme. Kdybych Vám měl doporučit, tak volte ODS, ta má realistický program pro Evropskou unii. Ode mne, jako od jejího dlouholetého člena, nic jiného čekat nemůžete.

Váš Jan Zahradník