Mgr. et Mgr. Věra Jourová

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.05.2014 15:14:00 - Náhlík Ivan

Registr smluv

Dobrý den P.Minystrině,
Dočetl jsem se na netu,ják váš poslanec p.Pilný navrhl změnít zákon o registru smluv,tak jsem býl trochů v šoku ,nebo před volba to bylo váše heslo ,boj proti korupcí,přečetl jsem si váš Moralní kondex,tam se mě zda že p.Pilný porušíl toto .Děla to špátné jmeno když ANO,něco chce a tet to ještě otočí.Děkuji za odpověd
S pozdravem
Náhlík Ivan

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2014 13:57:54 - Mgr. et Mgr. Věra Jourová
Dobrý den, pokud je mi známo, pan poslanec Pilný navrhl, aby vláda předložila vlastní návrh zákona o registru smluv, který bude legislativně kvalitnější, než je současně projednávaný návrh poslanecký. Takový krok je k diskusi v situaci, kdy mnozí odborníci varují před tím, že návrh zákona je značně nejasný v tom, co by vlastně mělo být zveřejňováno a co nikoli, přičemž v případě i nezáměrného pochybení hrozí neplatnost smlouvy od samého počátku.  Já osobně nejsem přesvědčena, že je nutné v této chvíli zpracování zákona svěřit do rukou vlády, souhlasím však s názorem, že kromě rychlého přijetí je třeba trvat i na jeho kvalitě.