Martina Dlabajová

  • ANO 2011
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2014 13:01:16 - cvrček ála

kvóty

Dobrý den, zajímalo by mě, co budete chtít PRO OČANY ČR jako europoslankyně prosadit? Velmi se mi také líbí, že v ANO je poměrně vyvážen poměr žen a mužů. Zajímalo by mě, zda proto máte třeba nějaké ,,kvóty" jako třeba ČSSD? I EU prosadila loni kvóty pro zastoupení žen ve vedení firem. Je to podle vás ta správná cesta?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2014 11:51:18 - Martina Dlabajová
Srdečně Vás zdravím a děkuji za dotaz. Jsem ráda, že díky svému zvolení do funkce poslankyně Evropského parlamentu mohu naplno rozpracovat témata, která jsem nabídla občanům v rámci předvolební kampaně. Klíčové je odstranění přílišné byrokratické zátěže, která vzniká již na úrovni evropských struktur. Právě my europoslanci můžeme jako první v pořadí ovlivnit jednodušší nastavení administrativy a tím efektivnější fungování legislativy na národní úrovni. Česká republika musí být aktivnější v obhajování zájmů v EU. Občané musí být lépe informováni nejen o naší práci, ale zejména o fungování Evropské unie tak, aby si lépe uvědomili, proč pro je pro nás členství v EU důležité. Sama pocházím z podnikatelského prostředí a tak budu velmi citlivě vnímat, jak se zlepšují podmínky pro podnikání. V této souvislosti chci podpořit propojení vysokých škol s českými a zahraničními podniky. Není toho málo a budu i nadále ráda za veškeré připomínky a náměty od občanů.

K Vaší druhé otázce chci připomenout, že hnutí ANO podporuje rovnost příležitostí nejen co do pohlaví, ale také například při zaměstnávání hendikepovaných spoluobčanů. O kvótách pro ženy a muže hnutí ANO neuvažuje a mimochodem to, jak se problematikou rovných příležitostí zabývá, mě při rozhodování o kandidatuře velmi oslovilo. Hnutí již dříve oznámilo zavedení programu Akademie pro ženy. To je projekt, který velmi podporuji.