Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2014 13:12:37 - cvrček ála

kvóty

Dobrý den. Velmi se mi líbí, že v ANO je poměrně vyvážen poměr žen a mužů. Zajímalo by mě, zda proto máte třeba nějaké ,,kvóty" jako třeba ČSSD? I EU prosadila loni kvóty pro zastoupení žen ve vedení firem. Je to podle vás ta správná cesta?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2014 6:05:08 - Ing. Radka Maxová
  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Dobrý den,

děkuji za dotaz, před chvílí jsem na toto téma hovořila. Ne, nemáme kvóty a nejsem zastáncem kvót,  ale jsem zastáncem toho, aby se muži  i ženy měli právo podílet ve svém občanském, společenském i osobním životě na takových aktivitách, které jsou jim vlastní a kterým rozumí,  které je těší a kde mohou být prospěšní bez ohledu na to, v jakém prostředí se pohybují.  Hnutí ANO má snad více  žen ve svém zastoupení proto, že se delegovalo z lidí, kteří byli do doby než se rozhodli zapojit do politiky tohoto státu, aktivní v procesech, kdy byli zvyklí na to jednat přesvědčivě, rozhodně,  rychle, nést zodpovědnost za své činy, podílet se konkrétních výsledcích apod. Jestliže se taková žena uplatnila jinde v jiných profesích, je více méně logické, že jí prostředí politiky bude také zajímat už jen díky tomu, že jsou vesměs matkami a záleží jim na tom, do čeho své děti přivádí. A pokud vidí, že svět se nepohybuje pod stále ještě hlavně mužskou taktovkou , pro ni přijatelným směrem, má zájem se podílet na tom, aby věci byly vyrovnány. Společnost potřebuje muže i ženy, jako děti potřebují matku i otce. Takže, kvóty, když dovolíte ne, i když si myslím, že by tento proces urychlily, ale jsme za  vyrovnanější  podíl  mužského i ženského světa obecně ANO. A věřím, že i  společnost v naší republice toto pochopí. A začněme s osvětou už u dětí ve školách ne-li ve školkách.

Mějte se hezky, Vaše Radka Maxová