Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2014 16:09:52 - hanušová

práce s dětmi

U nás ale celkově s dětmi pracuje velmi málo mužů. Třeba v MŠ je učitelů jen velmi, velmi málo. Zájem o práci učitele je - rozdíl se s vyšší úrovní vzdělání snižuje, ale budete se snažit dělat něco proto, aby více mužů bylo už ve školkách? Podle mě naučí děti zas jiné věci, jež by je učitelky nenaučili.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2014 18:59:37 - Ing. Radka Maxová
  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Dobrý den paní Hanušová,

děkuji velmi za Váš dotaz. I já jsem velký propagátorem pro to, aby se naše společnost neprofilovala způsobem „toto jsou mužské práce a toto jsou ženské práce“. Vždy by měl jít o schopnosti, dovednosti, morální kredit, zkušenosti a vlastnosti dotyčné osoby. Nemyslím, si však, že by nějaké kvóty ať na tu či onu stranu  něco vyřešily. Jsem zastáncem větší osvětové propagace povolání, které jsou z různých historických důvodů podceňované či automaticky je jim dávána nálepka ženského či mužského povolání. Ještě do konce druhé světové války bylo obecně učitelské, exp. profesorské povolání ctěno a vnímáno jako více či méně mužské a velmi respektované povolání. Během komunistické éry se bohužel ženy posunuly z „rodinné“ pozice doma do další „rodinné“ pozice, tj do škol a do školek. Jediným mužským by ve školství většinou maximálně tělocvikář. Ale pokud se rozhlédnete okolo sebe v Evropě i dále, tak se učitelé – muži do škol vrací a myslím, si, že postupně tento trend nastane i u nás.

Mějte se hezky, Vaše Radka Maxová