Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2014 9:57:13 - qwer

spolupráce STAN-Lidovců a Zelených

myslel jsem, že vaším cílem je STAN osamostatnit a vy naopak rozšiřujete v Praze spolupráci o KDU-ČSL a Zelení. Čekal jsem třeba spojenectví s ANO, ale tohle my hlava nebere. Co máte společného? A co si od toho jako předseda STAN slibujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.06.2014 12:21:42 - Bc. Martin Půta
Starostové v Praze:
Starostové v Praze za poslední rok výrazně posílili. O naše hnutí je zde velký zájem, neboť má díky dobré pověsti a schopnosti věcně řešit problémy všedního dne velký koaliční potenciál. Situace v pražské TOP09 pro nás momentálně není úplně srozumitelná, s ANO nechtěli jít naši starostové do koalice ani tak kvůli Janu Kaslovi, ale problematické pověsti Andreje Babiše i pražské organizace jako takové. Spolupracovat s rozvědčíky Státní bezpečnosti bychom opravdu nechtěli. Naopak koalice se Zelenými a lidovci se nám jeví jako velmi slibné spojení. S prvními nás pojí zájem o životní prostředí a lidská práva, s druhými důraz na podobné morální hodnoty. Starostové tam vnášejí důvěryhodnost - nečekaný prvek, který z trojkoalice - podle mého názoru - činí černého koně pražských voleb.
Starostové v městských částech: 
Máme dnes ve svém středu deset současných pražských starostů, kteří budou obhajovat svůj mandát v menších městských částech na samostatných kandidátkách. Z velkých městských částí si svou sílu a zájem veřejnosti samostatně otestujeme v Praze 6 a Praze 11, kde postavili kompletní kandidátky naše výrazné posily - Jan Lacina a Radka Soukupová. Jejich úspěch by pro nás byl výrazným signálem. Třeba Praha 6 má přes sto tisíc obyvatel, takže je srovnatelná například s Libercem. 
Když to shrnu -  Koalice v Praze je výsledkem rozhodnutí pražského krajského výboru. TOP odmítla kandidáty ze STAN. Navíc řada starostů nejen v Praze spolupracuje v městských obvodech se Zelenými i KDU ČL, takže pro magistrátní volby považuji tuto možnou koalici za přirozenou.  
Martin Půta, hejtman Libereckého kraje