Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.05.2014 16:11:37 - Vítězsalv M.

trestní odpovědnost politiků

Pane poslanče, já bych měl na vás také dotaz k dopravě, byť jen z poloviny, snad mi i tak odpovíte. ÚS zrušil tento týden kauci distributory pohonných hmot. Co když se ale nyní někteří budou soudit o náhradu škody či ušlý zisk? Mají na to právo? A kdo následně ponese odpovědnost? Předpokládám, že daňoví poplatníci….Proč prostě jednoduše u nás nemají politici trestní a hmotnou odpovědnost za své činy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.06.2014 13:55:17 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den.  Pokud ÚS zrušil kauci, tak je to jeho právo a já budu tento názor ctít. Těm, kteří kvůli kauci museli živnost zavřít, bych se nedivil – je logické, že budou chtít ušlý zisk vymáhat. A jsme u jádra problému. K odpovědnosti se dnes nikdo nepřihlásí a politici, kteří tyto kauce odhlasovali (lze snadno dohledat) se k odpovědnosti hlásit nebudou. Možná by stálo za úvahu, jestli by poškození neměli žádat náhradu přímo u nich.