Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.05.2014 16:14:41 - Vítězsalv M.

trestněprávní odpovědnost politiků

ÚS zrušil tento týden kauci distributory pohonných hmot, což je nápad VAŠÍ vlády.Co když se ale nyní někteří budou soudit o náhradu škody či ušlý zisk? Mají na to právo? A kdo následně ponese odpovědnost? Předpokládám, že daňoví poplatníci….Proč prostě jednoduše u nás nemají politici trestní a hmotnou odpovědnost za své činy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2014 17:18:57 - Ing. František Laudát
Domníváte se, že právo a politická rozhodnutí jsou  černobílá? Kdo má předjímat rozhodnutí soudů, když někdy preferují ústavní principy, jindy zasahují i do parametrických částí zákonů? Víte jak vznikla kauce? Vznikaly tady desítky tisíc prázdných s.r.o. a ta prodala PHM a jaksi "zapomněla" zaplatit daně. Poté zbankrotovala. Tomu má stát přihlížet? Možná to byl špatný pokus, ale vždy platí, že nápravou špatnosti často postihujeme ty slušné. To bude stejné u majetkových přiznání, prolamování soukromí,  složitý daňový systém apod.