Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.06.2014 11:40:33 - Lebova

alkoholismus

Mě by zajímalo, zda jste viděla ve střepinách tu hroznou reportáž o matkách, z nichž se většinou na mateřské stávají alkoholičky? Co na to říkáte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.06.2014 11:02:57 - Ing. Radka Maxová
Dobrý den,
velmi se omlouvám, ale reportáž jsem neviděla, času je skutečně velmi málo. Ale našla jsem si alespoň annotaci na webových stránkách, kde se píše, že téměř 1/5 žen začne pít na mateřské dovolené. A to všechno vlastně z deprese.
Odpovím podobně, jako tazatelce před Vámi. Jak jistě víte tlak, který je na ženy vyvíjen  se stále příliš nemění.  Střední a starší generace má neustále zažitou představu, že žena musí zvládnout zaměstnání, rodinu a dnes ještě navíc vypadat skvěle, být zdravá a úspěšná. A vlastně se nečeká, že selže. A ona to instinktivně ví a snaží se vše zvládnout a všem vyhovět. Dostává se do složitého kolotoče izolace, vyčerpání, deprese, málokdy se objeví nějaká pomoc či aspoň slova útěchy a povzbuzení. Mediálně je neustále masírovaná jednak negativními zprávami, pohádkovými reklamami o „šťastné a novotou zářící“ dokonalé rodině nebo naopak o „zaručených“ zprávách o známých – samozřejmě skvěle vypadajících – osobnostech, které to vše v pohodě zvládají.
Je potom velmi snadné po alkoholu sáhnout. jednak je to nejdostupnější droga na trhu a také má antidepresivní účinky. Navíc česká společnost je k ní velmi tolerantní. Neříkám, že někoho ospravedlňuji, ale chápu je, zvláště pak, když se rozpadají rodinné vazby nebo žena zůstává na děti sama. Myslím, že si ženy zaslouží spíše pomoci a vnímat jejich stav jako nemoc, než je odsuzovat.
Takže ještě jednou prosím berte moji odpověď shovívavě, reportáž jsem neviděla, spíše reaguji na Váš dotaz jako takový.

Mějte se hezky, Vaše Radka Maxová