Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.06.2014 13:23:16 - flip

program ANO

Velmi často se stává, že měníte názory. neplánujete tak v nejbližší době nějakou ideovou konferenci? stále jste takový neukotvení a pro mě osobně nečitelní. Chcete rušit slevu na dani pro živnostníky, pak zase ne, chcete zrušit poplatky za hospitalizaci, nyní názor měníte... Navíc je vás málo, oproti jiným stranám, kteří odpovídáte. Vy jste výjimka, za to děkuji, a budu ráda, když odpovíte i nyní. A ještě jeden dotaz z trochu jiného soudku, co říkáte na pokutu, kterou Sobotka dostal za to, že navrhl Babiše do vlády bez lustračního osvědčení?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.06.2014 16:47:39 - Ing. Radka Maxová
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Dobrý den,

„ideovou“ konferenci neplánujeme, ale máme, jako každá strana či hnutí, pravidelné sněmy, kde si společně se členskou základnou „vyříkáváme“, co se nám líbí či nelíbí.

Vaše otázky jsou – bez ohledu na jejich pragmatické zaměření – v podstatě kladeny s cílem zjistit, jak to „vedeme a chceme vést dál“, že? Nemohu mluvit za ostatní, ale za sebe říkám, že jsem šla do voleb s pocitem, že něčemu jako hnutí ANO přispějeme, aby stát neřídil pouze byrokratický nepohyblivý moloch, který naprosto nehodlá změnit svůj směr ani rychlost. A já sama za sebe mohu říct, že v to stále doufám. Stále věřím, že budeme mít sílu s tím vším okolo, co lidé nevidí, nějak bojovat a vést věci tím správným směrem, tj. v podstatě ponížit bezúčelnou, hloupou, neefektivní a velmi často škodící byrokracii na minimum a uvést časem do světa flexibilnější mechanismy, které by sloužily prosperitě státu a jeho občanům.

Hnutí ANO je společenstvím lidí, kteří jsou velmi silné individuality a z prostého lidského hlediska mají svoje názory, které propagují a zpracovávají. Na různá témata mají různé názory a nebudeme přece nikomu bránit, aby svůj názor řekl nahlas.

Co se týká pokuty, tak tohle jsou přesně věci, které zajímají média a o to podstatné se nikdo moc veřejně nezajímá. Myslím si, že lustrační osvědčení mělo svůj efekt před 25 lety a bylo také logickou reakcí na předcházející režimy ať nacistický či komunistický. V dnešní době mi připadá spíše jen jako zviditelnění pro ty, kteří sami nestíhají a tohle jim vždycky vyjde a někdo se na to chytne. Vzhledem k tomu, že jsme nebyli schopni zabránit prorůstání bývalého režimu do současné struktury vládnutí,  je zbytečné starat se o nějaké lustrační osvědčení, pokud samozřejmě není evidentní a dokázané, že ten člověk např. někoho netýral či nezabil. Pak zaslouží soud.

Vaše Radka Maxová