Mgr. et Mgr. Věra Jourová

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.06.2014 13:23:38 - flip

program ANO

Velmi často se stává, že měníte názory. neplánujete tak v nejbližší době nějakou ideovou konferenci? stále jste takový neukotvení a pro mě osobně nečitelní. Chcete rušit slevu na dani pro živnostníky, pak zase ne, chcete zrušit poplatky za hospitalizaci, nyní názor měníte... Navíc je vás málo, oproti jiným stranám, kteří odpovídáte. Vy jste výjimka, za to děkuji, a budu ráda, když odpovíte i nyní. A ještě jeden dotaz z trochu jiného soudku, co říkáte na pokutu, kterou Sobotka dostal za to, že navrhl Babiše do vlády bez lustračního osvědčení?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.06.2014 14:24:39 - Mgr. et Mgr. Věra Jourová
Dobrý den, nemyslím si, že bychom měnili názory "velmi často", nicméně je pravda, že jsme na politické scéně noví a k tomu patří i postupný názorový vývoj, který ale nepovažuji za nic negativního.  Ze dne na den jsme stali nejen parlamentní ale i vládní silou a některé věci zevnitř zkrátka poznáte lépe než zvenku. 

Co se týče pokuty pro pana premiéra, jsem toho názoru, že se jedná o politické a nikoli správní rozhodnutí. Lustrační osvědčení pro jmenování ministrem podle mě vůbec není nutné, respektive jde jen o zvyk, který zákon nevyžaduje. I kdyby tomu tak ale nebylo, rozhodnout tento spor nemůže obecní úřad na Praze 1 pod vedením pana starosty za TOP09. Absurdnost celé věci dokresluje i fakt, že se jedná o sankci za předložení návrhu a nikoli za vykonání samotného skutku, který měl být podle názoru úřadu přestupkem.