PhDr. Milan Pešák

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.06.2014 14:24:47 - Betinka

petice

Co očekáváte od projednávání petice pro korunu na půdě parlamentu? Myslíte, že to bude mít nějaký valný efekt? Proč třeba u nás není zákon, který by v určitých věcech povoloval referendum, za předpokladu, že třeba vznikne petice, kterou podepíše určité procento lidí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.06.2014 16:06:52 - PhDr. Milan Pešák

Dobrý den,

Petici pro korunu již v Senátu začal projednávat Výbor pro vzdělání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. Vyžádal si stanovisko od Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu a na jeho základě stanoví další postup. Je víc než pravděpodobné, že bude uspořádáno veřejné slyšení k této petici. Protože petici podepsalo cca 43 tisíc občanů, bude projednávána i na schůzi Senátu.

Zákon o obecném referendu, po němž ve svém mailu opatrně a skrytě voláte, nepodporuji, protože v současné, stále více se bulvarizující, době by možná referenda byla vyvolávána i k otázkám, které si to nezaslouží. Věc zachování koruny/přechodu na jinou měnu je však srovnatelně důležitá jako otázka vstupu do EU, proto by i v této otázce mělo rozhodnout referendum vypsané na základě speciálního zákona (stejně jako to bylo v případě vstupu ČR do EU).

S přáním hezkých dnů