Ing. Ivo Bárek

Pokračujme společně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.06.2014 9:13:35 - wiesser

Makču Pikču

Jak v čem by pro nás mohla být přínosná zrovna spolupráce s Peru? Většina lidí se tam v životě nepodívá, proč nesměřujete spolupráci na státy, které nemají pro obyčejné lidi nějakou přidanou hodnotu? Nezlobte se na mě, ale na cesty senátorů za naše peníze jsou vrchol všeho. A nemyslím jen vás, pan Dryml třeba zas nedávno navštívil Afriku... Skutečně si myslíte, že v době rekordní nezaměstnanosti, v době, kdy lidé mají problém vyjít s příjmem, nelze využít peníze daňových poplatníků lépe?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.06.2014 7:50:21 - Ing. Ivo Bárek
Naše pracovní cesta byla dlouhodobě plánována a schválena v ročním plánu. Následně byla schválena organizační výborem na základě podpory z MZV a MPO.
Peru je zájmovou zemí podle exportní strategie ČR na období 2012 - 2020. Senátní delegace se vždy snažily podporavat expotní či obchodní politiku ČR, respektive českého průmyslu či českých firem v zahraničí. ČR má, dle této exportní politiky, zájem na další rozvoji hospodářských vztahů s Peru, kde je v současné době značný dynamický hospodářský rozvoj, který k prohloubení spolupráce nyní vytváří nejlepší podmínky. Snahou ČR je diverzifikovat portfolio exportu a obchodní spolupráce také směrem JM.   Spolupráce, zvláště v posledním období, mezi ČR a Peru je významná v mnoha oborech (energetika, těžební průmysl, dopravní infastruktura, životní prostředí - vodní hospodářství, odadové hosp., lesnictví a také oblast zdravotnictví. O zájmu o prohloubení spolupráce ze starny Peruánské republiky svědčí to, že naše výborová delegace byla přijata neobvykle na velmi vysoké úrovni. Byli jsme mimo jiné přijati ministryní zahraničních věcí paní Rivas, kde se doba jednání neobvykle protáhla (témata - příprava COP 20, spolupráce VŠ, výměna studentů, obchodní spolupráce, životní prostředí, zalesňování), ministrem ŽP panem Vidalem, kde jsme mimo jiné témata debatovali problematiku a možnou účast ČR na řešení problematiky čištění odpadních vod. S velkou vážností nás rovněž přijal předseda Kongresu Peru pan Paňaralda za účasti dalších kongresmenů - rovněž zájem a podpora účasti ČR na rozvoji spolupráce.   Jsem přesvědčen, že naše jednání v Peru byla nad očekávání úspěšná, a to i díky výborné práci našich pracovníků na našem velvyslanectví a také ve spolupráci s naším honorárním konzulem ČR v Peru.    Jako dovětek přidávám, že již ve čtvrtek 12.6. přijímáme v Senátu peruánskou delegaci vedenou právě honorálním konzulem ČR v Peru panem Raúlem Alta Torrem, kde nás členové delegace chtějí informovat o konkrétních projektech za účasti českých firem v oblasti ochrany ŽP, energetice, těžbě a také o možných dodávkách českých firem pro nemocnice v Peru.   S pozdravem   Ing. Ivo Bárek, předseda výboru VÚZP