Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.06.2014 9:51:15 - sina

adopce

Mě by zajímalo, jak se stavíte k adopci
1, dětí homosexuály
2, k náročnosti celého procesu adopce. Nebo jak vysvětlíte, že je tolik zájemců a přesto je v ústavech hodně dětí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2014 17:04:04 - Ing. Radka Maxová
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Dobrý den,

adopce je skutečně velmi problematická záležitost,  protože s ní souvisí mnoho  zákonů a pravidel, které vyžadují časovou náročnost, jak ostatně naznačujete, což  ve finálním důsledku je pro děti, které z nějakých důvodů nemají rodiče a které vlastně potřebujeme chránit, velmi  náročné, těžké a problematické.

Sociálně právní ochrana dětí je téma, kterému se věnuji dnes a denně a snažím se zaktivizovat všechny složky, které s touto problematikou souvisí , aby především časově šly věci rychleji kupředu a aby sloužily ku prospěchu dětí. Bohužel právníci, věnující se rodinnému právo, jsou zavaleni mimořádným množstvím případů a nestíhají řešit záležitosti tak, jak by bylo pro děti vhodné a přijatelné.

Co se týká adopce homosexuály – vím, že je to otázka, která vzbuzuje emoce. Samozřejmě, že většině z nás je pojem „rodina“ fixován matka x otec x děti. Myslím si, že příroda to i tak zařídila, aby polarita byla zachována a potřebujeme mužský i ženský element. Nicméně musím říci, že pokud jde o osvojení či adopci dětí a jsou homosexuální páry, ať ženské či mužské“ ochotni a schopni nabídnout dětem především lásku a stabilní zázemí, pocit domova a bezpečí,  je z mého hlediska přijatelné, aby takto orientovani lidé měli právo na adopci dětí. Ústavní péče je jenom ústavní péče, ale doma je doma.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Vaše Radka Maxová