Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.06.2014 9:20:17 - Lukas Knobloch

důchodci

Jak se stavíte k myšlence, že by důchodci měly pracovní smlouvy na dobu určitou, a ne jako nyní na neurčito? A druhá věc, zazněla také včera v TV, já též souhlasím s tím, že mnoho důchodců, kteří pracují berou práci mladým. Nemyslím, že jde o podřadné práce, které by mladí dělat nechtěli, ba naopak, Třeba takový manažeři, kolik jich je v důchodovém věku... Pokud budou mít mladí práci, věřím, že většina se o své rodiče-důchodce postará.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2014 12:11:03 - Ing. Radka Maxová
  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Dobrý den pane Knoblochu,

nevím, kolik je Vám let a jakou máte životní zkušenost. Nemyslím si, že problematika zaměstnávání lidí v důchodovém věku versus mladí lidé je něco, co by se mělo řešit formou striktního opatření či nařízení. Mladí lidé mají beze sporu energii, elán, vůli, nápady a schopnosti „stíhat“ dobu, ve které žijí.  Na druhou stranu musím říci, že je třeba si také uvědomit nutnost podpory aktivity seniorů. Dokud je senior aktivní, je to skvělé, protože nezatěžuje ani svou rodinu a ani stát. Proto se i já zde u nás na jihu Čech snažím o podporu aktivního stáří a vymýšlím různé aktivity jak zapojit seniory do dění okolo sebe.  Mám v hlavě spoustu projektů. Určitě přijde ale doba, kdy díky věku nebudou moci stíhat to, co by chtěli a uvolní místo mládí. Takže dle mého by mělo zůstat na zaměstnavateli, koho v danou chvíli upřednostní.

Co se týká názoru na to, zda se děti postarají o své rodiče či nikoliv, tak si myslím, že je to problematika rodinných vztahů, které bývají v životě to nejkomplikovanější, co musíme dnes a denně řešit a myslím si, že by bylo ideální a krásné, kdyby to fungovalo tak, jak „Vy věříte“, ale daleko podstatnější mi připadá, aby si byl každý jeden z nás vědom toho, že jeho život je jeho život a je to v první řadě on sám, kdo by se o sebe měl umět postarat. Věřte mi, že obecně se velmi často stává, že pokud se rodiče dokážou postarat sami o sebe, dokážou se o sebe postarat i jejich děti.

Mějte se hezky, hodně elánu do života.

Vaše Radka Maxová