Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.06.2014 14:16:39 - krizsbachová

potratová pilulka

Není to úplně politická otázka,ale jaký je váš názor na potratovou pilulku? Zajímalo by mě, zda je třeba šetrnější než klasická interupce, což by bylo dobré hlavně pro dívky, které otěhotní moc brzo a dítě chtějí třeba až později, ne? A nevíte kolik bude pilulka stát?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2014 14:09:28 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.
 

Potratová pilulka mě překvapila, navíc i její cena ( údajně500,- Kč za kus). Tím nechci říci, že bych tuto metodu zavrhovala. Renomovaní odborníci s náležitým typem medicínského vzdělání a praxe pilulku jako možnost potratu schvalují, a to je pro mne, i když jsem lékařka, ale  s jinou odborností, nejdůležitějším vodítkem a argumentem. Instrumentální podoba potratu je bezpochyby rizikovější.

Raději bych v rámci např. Hnutí Pro život ČR bojovala za odborně vedený porod v porodnici, neboť jde o vrchol civilizované moderní medicíny. Vůbec nechápu, jaké přednosti má porod doma. Zato obsahuje řadu velkých rizik, jejichž nekontrolovatelné uplatnění je neodpustitelnou chybou, někdy představující  i ztrátu „hotového“ člověka, novorozence, a někdy i matky, a někdy obou….Jedinou výhodu má porodní asistentka, která má za tuto soukromou službu zaplaceno. Kolik ? To mě nezajímá, poněvadž „peníze až na prvém místě“ nebudu nikdy a v ničem uznávat !