Mgr. Vlasta Bohdalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.06.2014 9:39:03 - Miloš Krab

vnitrostranické referendum

Moc to nechápu, můžete být víc konkrétní? ,, Výkonný výbor schválil podle informací z jednání i další dvě otázky navržené užším stranickým vedením o kumulaci funkcí a o podílu žen a mužů na kandidátkách.“ Co si máme představit pod kumulací funkcí (kdo může kdo ne, jak to chcete zařídit, aby se nestalo to, co nyní s hejtmany..) a co ten podíl? To už tu bylo a jak to dopadlo. Ve vládě máte jen jednu ženu a toho jen proto, že muž, který byl osloven první, odmítl. I vy jste ,,jen" náhradnice za Zimolu. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2014 13:36:05 - Mgr. Vlasta Bohdalová
Se stranickým referendem a jeho navrženými otázkami souhlasím. Jsem ráda, že nejen já, ale i ostatní členové strany se mohou vyjádřit k otázkám, které v ČSSD dlouhodobě rezonují, svůj názor vyjádřím hlasováním.

Ano, jsem pouhou náhradnicí za J. Zimolu. Ovšem na kandidátku jsem byla zařazena na druhé místo. Bohužel se mi poprvé stalo, že jsem byla vykroužkována, ano, byla to vůle voličů. Při svých mnoha kandidaturách jsem nikdy kvóty nepotřebovala a moje kolegyně poslankyně,

senátorky byly většinou nominovány na volitelná místa ne proto, že jsou ženy, ale proto, že je za nimi velký kus práce. Souhlasila bych, aby kvóty byly uplatňovány při sestavování kandidátek do komunálních voleb, proto aby ženy měly v co nejširší míře možnost poznat, o čem aktivní politika je, jestli je naplňuje a jestli chtějí jít dál.