Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2014 13:38:36 - Lukas Knobloch

doprava

pokud se nepletu zabýváte se jako člen hospodářského výboru dopravou. Zajímal by mě tak váš názor a odpovědi na následující dotazy, které jsem samozřejmě poslal i ministrovi.
1, Řeší se i rychlost na silnicích 1.třídy? A jste vy pro její zvýšení?
2, Já osobně bych uvítal lepší značení, a to včetně těch směrodatných. V cizině se dá podle mě orientovat líp, než v Česku.
3, Proč musím v souvislosti s autem platit tak vysoké poplatky třeba jen za přihlášení auta?
4, Dálniční známka je téma samo o sobě? Proč jsou u nás tak drahé a co proč není volba projet dálnicí po zaplacení jednorázového poplatku (mýtné), tedy bez známky?
Děkuji za případné odpovědi. Knobloch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.07.2014 10:42:02 - Ing. František Laudát
Jsem pro zvýšení limitu na 110km/hod tam, kde mají jedničky parametry rychlostní komunikace, zejména oddělené směry.
Problémy s orientací jsou dnes spíš ve městech. Mě osobně poslední dobou zachraňuje navigace. Ale souhlasím s Vámi. Orientace je někde mizerná.
Stát se snaží kasírovat všude, kde se dá a obávám se, že bude hůř. Ale bohužel, většina lidí si přeje sociální stát, ne silně proinvestiční, jako je např. Švýcarsko. Nakonec nebudeme mít ani moderní infrastrukturu, ani sociální stát.
Jednorázové mýtné je v Česku hodně komplikované s ohledem na hustou silniční síť. Analýzy prokázaly, že by to vedlo k velkým nákladům a ztrátovému provozu. Víte, že ekonomicky se v naší zemi vyplácí jen D1 a Pražský okruh? Nemáme tak velká města, jako např. sousední Německo. Dálniční známka je drahá, ale jinak už by se s ohledem na možnosti státního rozpočtu nepostavilo vůbec nic.