ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2014 13:43:17 - Lukas Knobloch

doprava

pokud se nepletu zabýváte se jako člen hospodářského výboru dopravou. Zajímal by mě tak váš názor a odpovědi na následující dotazy, které jsem samozřejmě poslal i ministrovi.
1, Řeší se i rychlost na silnicích 1.třídy? A jste vy pro její zvýšení?
2, Já osobně bych uvítal lepší značení, a to včetně těch směrodatných. V cizině se dá podle mě orientovat líp, než v Česku.
3, Proč musím v souvislosti s autem platit tak vysoké poplatky třeba jen za přihlášení auta?
4, Dálniční známka je téma samo o sobě? Proč jsou u nás tak drahé a co proč není volba projet dálnicí po zaplacení jednorázového poplatku (mýtné), tedy bez známky?
Děkuji za případné odpovědi. Knobloch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2014 21:56:00 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,
velmi děkuji za dotazy, takže postupně:1- Pokud vím řeší se to spíše mediálně, na stole jsem doposud nic neviděl. Můj názor je ten, že se v ČR daří dlouhodobě snižovat nehodovost a především následky takových nehod. Proto si nemyslím, že nějaké navýšení limitů by této věci nějak prospělo. České silnice nejsou v takovém stavu aby to bylo možné, i když je mi jasné, že spousta lidí by takovou zvýšenou rychlost zvládla a uvítala (a patřím mezi takové řidiče i já), ale je třeba se řídit kvalitou s schopnostmi většiny řidičů a to se obávám, že na takové úrovni nejsme. A nechci sahat českému řidiči do svědomí, ale mírné uvolnění by mělo za následek více než mírné navýšní reálných rychlostí... tak to u nás chodí.2- mám pocit, že v ČR je víc značek než kdekoliv jinde a nemyslím že systém by tak byl lepší... více značek nerovnáse lepší přehled. Řidič by se měl řídit zlatými pravidly jako je přednost zprava a značky by měly řešit jen vyjímky.. zase těch vyjímek nemůže být více než standardních situací:)3- souhlas, proč? protože stát posledních 24 let hospodaří naprosto nehospodárně a jen hledá cesty kudy by ještě mohl  vysosat více peněz a pokud možno to nemusel nazývat daní.4 - systém nastavovali určití lidé s určitými zájmy a proto to dopadlo tak jak můžete vidět. V 21. století by jistě šly udělat GPS krabičky které by zaznamenaly množství kilometrů po dálnici ujetých a na základě toho by to jistě šlo spočítat i jinak.. výhodněji pro sváteční řidiče...
hezký večer
Petr Adam