Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2014 20:09:41 - Pšenica Pavel

Odvolatelnost politiků

Děkuji za odpověď. Ano pane Seďo, ta poslední věta ve Vaší odpovědi má smysl, občané by měli hodnotit jejich rozhodnutí i během volebního období a rozhodnout zda je té funkce hoden, ale bohužel je to jinak, pořád nyní jsou volby rozhodující, a nelze to jinak změnit, jen odstoupením, snad se budete snažit ,aby nastala změna. Nejen na místní úrovni, ale i celorepublikově. Stránky www.psp.cz a sleduji i hlasování. Podle toho i politiky hodnotím, ale ostatní webové stránky politiků beru s rezervou, je to jen jejich propagace. Vaše strana je sice pro nějakou odvolatelnost politiků a možná i pro přímou demokracii, ale za podmínek, které nejsou pro mě vyhovující. Určitě je tady mnoho věcí, které, by se měly řešit urychleně, nejen slibovat. Ale děkuji jste jeden z mála politiků, kdo na těchto stránkách pravidelně odpovídá. Hlasujte podle svědomí a ne podle stranických rozhodnutí. Pěkný den

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.07.2014 9:09:51 - Ing. Antonín Seďa
 Hezký den,děkuji za názor.Rozhodně si demokracie vyžaduje větší aktivitu občanů,a to našich úrovních.Vždyť nikdo nemá rád daně,ale již málokdo se ptá svých politiků,kde že končí jejich peníze.Boj proti korupcí nelze vést pouze pomocí orgánů činných v trestním řízení,ale je nutno změnit náladu ve společnosti.Dnes lze získat informace docela lehce,ale je k tomu nutná aktivita občanů.Stránky www.psp.cz sice některé informace sdělují,ale například o účasti poslanců na výborech,komisích a v podvýborech se toho moc nedozvíte.Tak jako se nedozvíte o tom,zda se účastní aktivně či pouze pasivně.Problém je také v důvodech omluv z jednání.Osobní či zdravotní důvod je něco jiného než účast na zahraniční cestě,kam jej vyslala Česká republika.Proto je důležité sledovat svého zástupce každodenně a nikoliv jednou za uherský rok.Odvolatelnost politiků nemá pouze plus,ale může mít i mínusy.Například se dá zneužit v politickém boji či při vnitrostranickém odboji.To, co schází na naší politické scéně je morálka,a to nejen politiků.A také možnost,aby se politik,pokud bude prokázána jeho nevina,se mohl vrátit.A to v dresu stejné politické strany a ne jako paní Jourová,která se sice vrátila,ale v dresu politického soupeře.Ale i to je dobře znamení.