Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.07.2014 9:45:56 - spocks.beard

Volební účast

Je obecně známo, že volební výsledky levice jsou úzce závislé na volební účasti. Platí zde vztah, že čím přijde méně voličů, tím menší volební výsledek levicové strany mají. A ty pravicové (plus média včetně veřejnoprávních /sic!!/) toho bezezbytku využívají kupř. stupidní frází "všichni jsou stejní".
Nebylo by načase (doufejme, že navždy bez Nečase!) zamyslet se nad problémem volební účasti a umožnit občanům kupř. volit elektronicky? Jde-li to v Estonsku, proč u nás neustále slýcháme, že tady by to bylo nadmíru složité? Jak rád říkává Váš kolega Hašek: "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody." Vždyť ČSSD je v tomhle ohledu sama proti sobě.

Děkuji za odpověď, Karel P., Most

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.07.2014 21:21:13 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz.Úvodem chci pouze poznamenat,že nízká volební účast nahrává obecná stranám,které mají silně voličské jádro.Takovými stranami jsou mimo jiné i KSČM a KDU-ČSL Jinak souhlasím s rozšířením možnosti účastnit se voleb, například elektronicky nebo písemné poštou. Také souhlasím s výrokem M.Haška , který se dá uplatnit nejen v tomto konkrétním případě.