Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.07.2014 12:29:20 - Miloš Krab

strategii romské integrace

Co říkáte na strategii romské integrace do roku 2020 z dílny Dienstbiera? Podle mě je v politice už moc dlouho a chybí mu ponětí o realitě. Souhlasíte se mnou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.07.2014 14:17:45 - Jaroslav Doubrava
Kdykoli o tomto matriál slyším, zvedá se mi hladina adrenalinu do neměřitelných výší. Kolega Dienstbier tomu svou pozitivní diskriminací ovšem nasadil korunu. Strategie integrace Romů je jedním ze zhovadilostí (omlouvám se za výraz) EU. Musel jsem při projednávání položit otázky. Kdo cikánům brání v přístupu ke vzdělání? Jen oni sami, kdo jim brání v přístupu ke zdravotní péči? Mají lepší podmínky než my ostatní! Bydlení? Zdevastují byty tak, že nejsou dále obyvatelné a dostanou, bez jakéhokoli postihu jiné. Kdo z ostatních takové privilegia má?! Nejvíce mě ale nadzvedl požadavek na jejich přednostní zaměstnávání. Proboha, kdo si dnes může dovolit zaměstnat někoho, kdo se neumí ani podepsat, kdo si neumí přečíst ani to nejzákladnější?! Tak bych mohl pokračovat. „Trochu“ mi tam chybí řešení jejích, stále stoupající kriminality. Při jednání výboru jsem vznesl požadavek aby, když už se strategie zpracovává, aby to dělali lidé znalí terénu, znalí té problematiky z reálu, nikoli v teorii od stolu. Možná budou mít i to štěstí, že narazí na pracující Romy tak, jako jsem to štěstí měl já. Na toto téma je možné hovořit dlouho. Dokud se ale nedokážeme proti výhodám, které nepřizpůsobiví ( podívám li se na to, jak si dokáží vyřvat dávky, tak velmi přizpůsobiví. Těmi nepřizpůsobivými jsme my, kteří jim to trpí! ) mají postavit, tak vše bude jen házením hrachu na zeď. Děkuji za položení otázky. I Vám přeji hezké dny. Jaroslav Doubrava