Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.07.2014 18:03:14 - Klára S.

uniformy

Vy osobně podporujete nošení uniforem na školách? A můžete svou odpověď odůvodnit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.07.2014 13:07:29 - Ing. Radka Maxová
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Dobrý den Kláro,

musím se přiznat, že v tomto bodě nejsem úplně vyhraněná. Je pravdou, že existuje i na půdě České republiky několik možná i desítek škol, které uniformy praktikují, samozřejmě po dohodě školy s rodiči a daná věc funguje. Také vím, že uniformy mohou pomoci ve snížení sociálního napětí mezi dětmi, které např. mají či nemají značkové oblečení a věci a mohou tak pomoci potencionálním obětem, aby se stali terčem šikany. Osobně jsem se s tím nesetkala, ale jak jste si jistě všimla, tak v krátké anketě lidé, alespoň zatím, uniformám dávají přednost. Nebo-li zájem o tuto problematiku je tzv. relevantní.

Já osobně to považuji za dobrý krok. Myslím si, že individualismu je v naší společnosti hodně, není samozřejmě na škodu, ale možná je lepší patřit do nějaké skupiny lidí, být pyšný na to, že jsme součástí té dané skupiny, dodržovat pravidla a umět obhájit principy a fungování dané skupiny. Vždyť i sportovní týmy jsou hrdé na to, že mají své „uniformy“, tak proč ne žáci škol. Pro mě je to určitá značka.

Mějte se hezky,

Vaše Radka Maxová