Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2014 19:17:55 - petr.n.

:-) ...paní magistro,Vy by jste do Afghánistánu pustila svého muže?

A kdyby se vrátil zmrzačený či v rakvi,byla by jste šťastná pro tu hrdost na něho? Omlouvám se za takovou otázku,je hnusná,vím,ale Váš názor není o nic příjemnější. Už proto,že může podporovat rozhodnutí dalších naivních "patriotů",potenciálních obětí pro USA (ano,historie dokazuje,že do té doby,než USA začali hájit své ekonomické zájmy,hlavně kvůli ropě,tak do té doby extremistický islámský fundamentalismus zůstával na vlastní půdě). Je snadné zjistit,jaký vliv mají americké firmy na těžbu ropy v arabských a některých nearabských islámských zemích a kolik té ropy putuje do USA,které jsou na ní existenčně závislé. A nejde jenom o ropu,ale i o ostatní nerostné produkty,které krachující a předlužené Státy buď již nemají,nebo jim docházejí. Každý ví,že pokud vládnoucí strany zdraží svému voliči PHM,tak tyto vládnoucí strany KONČÍ a to může v USA skončit i občanskou válkou. Oni to ví,mají pro to i krizové scénáře a tak jsou preventivně ochotni zneužít zbytek světa. A Vy jim klidně věříte ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.09.2014 11:54:25 - Mgr. Jana Černochová

Petře,

to přece nemůžete myslet vážně. Kolik je Vám let, že vidíte svět jako paranoidní spiknutí ekonomik? Proboha, to nejsou cizí zájmy, které hájíme v Afghánistánu, to jsou naše zájmy. Tak jako naši letci hájili zájmy Evropy před nacistickým Německem, tak stejným způsobem alianční vojáci hájí teď naše zájmy. Jsme součástí NATO. Demokraticky zvolení poslanci a senátoři hlasovali o vstupu České republiky do NATO, a pokud demokratickým způsobem volby prošly, tak nikdo nemůže zpochybňovat, že z toho pro nás vyplývají i nějaké povinnosti. A pokud jsme součástí Severoatlantické aliance, tak je to úplně stejné, jako když jsme společně se spojenci bojovali proti nacismu. Zlu se nesmí ustupovat, v tom má prezident Zeman naprosto pravdu.

 Přeji vám hodně optimismu a relevantních informací o světě, ve kterém žijeme.

Jana Černochová