JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.05.2011 13:01:52 - jenda renč

Současný stav v exekucích je katastrofální

Pane předsedo, jste právník, jak vidíte bezprecedentní řádění exekutorů, pořád se o tom píše, ale žádná zákonná úprava na obranu proti tomuto fenoménu se nechystá, je to tak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.05.2011 6:07:37 - JUDr. Vojtěch Filip
Vážený pane, děkuji za dotaz. Souhlasím s Vámi, že současný stav v exekucích je katastrofální. Už v minulosti, jsem byl odpůrcem samotného zákona a to ze zásadních důvodů, jde totiž o privatizaci jedné ze součástí státní  moci. Po přijetí zákona  jsem upozorňoval na to, že samotná exekutorská komora může mít určitou autoritu až poté kdy excesy provázející zahájení její činnosti bude řešit odebráním oprávnění vykonávat takovou práci a vyloučením z komory. To se žel nestalo. Nyní vláda nemá zájem o  skutečné řešení , protože hájí zájmy spíše věřitelů než dlužníků. Klub KSČM situaci vnímá jinak a proto na svém výjezdním zasedání minulý týden přeřadila ve svém legislativním plánu klubu změnu zákona o exekutorech do svých priorit na tento rok. Novelu zákona bychom chtěli dokončit do září tohoto roku.Jde nám o nová omezení pro práci exekutorů, zpřísnění postihu , při porušení předpisu , ochranu třetích osb , tj. zejména změnu návrhu na vyloučení majetku z exekučního soupisu.A další kroky.
S pozdravem
Vojtěch Filip