Mgr. Richard Brabec

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.07.2014 15:37:37 - susan

Šumava

Nevěřím, že zákon o nár.parku Šumava bude schválen. Na druhou stranu to ale se jeho schvalování táhne už dlouho a jak dlouho to bude, pokud se bude muset začínat od začátku? Myslíte si, že bude zákon do roka v nějaké podobě schválen? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2014 11:39:01 - Mgr. Richard Brabec

Dobrý den.

Senátní zákon o NP Šumava půjde do Sněmovny k hlasování pravděpodobně v průběhu září či října letošního roku. Ve Sněmovně by se měl potkat s novelou zákona o ochraněpřírody a krajiny, kterou představilo MŽP tento týden veřejnosti. Náš návrh se týká výhradně novelizace problematiky národních parků. Jsem přesvědčen, že se jedná o revoluční změnu. Parky otevře více turistům, zjednoduší legislativu (týká se všech národních parků, pro které tak budou platné jednotné podmínky) a posílí i pozici obcí při rozhodovacích procesech o území v národních parcích. Řeší i specifika jednotlivých parků, tzv. bližšími ochrannými podmínkami. Tzn., že nemusíme čekat a začínat znovu od začátku. Udělám vše pro to, abych přesvědčil zákonodárce i veřejnost, že novela předložená ministerstvem životního prostředí, dokáže komplexně řešit nejen legislativu všech našich parků, ale i dlouhodobě problematickou situaci na Šumavě.