Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.07.2014 10:12:32 - jari

KSČM

Kritizujete ČSSD, že si z voličů dělá legraci, nepřijde vám, že jste ale v horší v tom, že jste zradily vlastní ideje strany? Na jednu stranu jste se po roce 89 nepřejmenovali, ale od minulosti se distancujete (teda ař na výjimka jako paní Semelová). Já prostě nechápu, proč jste po roce 89 nezaložili novou stranu vždyť podívejte na Okamuru. Hlásá podobné věci jako vy.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.07.2014 16:58:20 - Mgr. Ivo Pojezný
 Vážený/á "jari",

ano - kritizujeme ČSSD, protože si z voličů skutenčně hned těsně po volbách vystřelila. A konkrétní body, kde zradila svůj program, díky kterému ji lidé volili, jsem popsal ve svém článku, jehož jste si určitě všiml.

Co se týká KSČM, tak si nemyslím, že bychom zrazovali vlastní ideje. Jak je uvedeno v našich stanovách, stále usilujeme o "demokratickou společnost svobodných, rovnoprávných občanů, společnost politicky a hospodářsky pluralitní, postavenou na maximální občanské samosprávě, prosperující a sociálně spravedlivou, pečující o zachování a zlepšování životního prostředí, zabezpečující lidem důstojnou životní úroveň a prosazující bezpečnost a mír." Na minulost nemáme černobílý pohled. Jsou jistě věci, které se tehdejšímu režimu dařily (například zaměstnanost obyvatelstva a jeho slušné sociální zabezpečení). Přiznáváme si však chyby, a nebylo jich málo, jež minulý režim provázely. A co je nejdůležitější, KSČM si z těchto chyb vzala ponaučení.

Nepřejmenovali jsme se proto, protože si to jednoduše nepřála členská základna (bylo rozhodnuto na základě demokratického referenda). A také si dovolím připomenout, že KSČM vznikla v r. 1990.

Programové průniky KSČM s dalšími stranami, na které narážíte ve své poznámce o tom, proč jsme se nespolili s Úsvitem, jsou jedna věc, konkrétní kroky, které pak ta která strana činí, druhá. Opět připomenu ČSSD.

Přeji hezký den
Ivo Pojezný