PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2014 9:01:27 - Autor holešovské výzvy

Tragédie jako odvedení pozornosti od našich problémů?

Nezdá se Vám pane Ransdorfe, že máme dost svých problémů, které dnes neřeší u nás nikdo? Stát jsme nechali rozkrást, zadlužit, vodu jsme si nechali zdražit 100x, dovážíme prakticky potraviny, lidi přitom nemají na venkově práci. Státní rozpočty schvalují poslanci deficitní 100 miliard a přitom o stejnou částku a vyšší bývá okradený státní rozpočet. Myslíte si, že nemáme co řešit? Co kdyby poslanci přijali konečně zákon o referendu, o zrušení poslanecké imunity, přiznání majetku, trestní odpovědnosti a odvolatelnosti každého poslance na základě referenda? Co myslíte, plní svou úlohu Kontrolní úřad a Kontrolní výbor parlamentu ČR? Co říkáte diskusím na internetu, kde se občané vyjadřují proti církevním restitucí, současný právní stav označují za jusitční mafii. Jak je na tom KSČM. Neměli by se poslanci KSČM distancovat od současných problémů nějakým aktuálním prohlášením. Nejsou poslanci KSČM příliš pasivní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.07.2014 13:04:44 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
O činnosti naší vlády, soudů i parlamentu mám své, vysoce kritické mínění. Na vině současného neutěšeného stavu naší země je zvolená strategie reformy, která se místo řešení věcných problémů soustředila na vlastnický převrat. Ale o tom všem jsem psal od samého počátku změn (například v Anatomii parlamentu I-III). KSČM - podle mne - čeká kvalitativní proměna vlastní politiky. Měla by být založena na analýze možných cest ke změně společenského stavu. Situace není zdaleka tak beznadějná, jak se zdá.