Mgr. Richard Brabec

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.07.2014 10:23:58 - Stoklasová Jana

stezky

Chcete nové stezky pro pěší a cyklo turistiku, to je chvályhodné. Co ale samotné značení těchto stezek? podle mě je na řadě míst dost hrozné. S tím také něco uděláte? a co třeba vylepšit značení, zda je cesta schůdná pro kočárky, psi apod. Je to vůbec ve vaší kompetenci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2014 15:59:23 - Mgr. Richard Brabec
Dobrý den,
značení turistických cest není v gesci MŽP,  provádí je Klub českých turistů. Ten na ně získává příspěvek od Ministerstva pro místní rozvoj a zbylé potřebné prostředky dostává formou sponzorských darů.
Na území národních parků či  chráněných krajinných oblastí má KČT dohody o zabezpečení, jak obnovy stávajícího značení, tak přípravy nových turistických tras i jiných typů cest přímo se správami  NP nebo některých CHKO.  V některých případech (např. Správa NP a CHKO Šumava ) se správy  chráněných území  podílí i na údržbě značení.
V našich národních parcích je zvláště značená síť značených cest pro handicapované. Ta je ve všech případech sjízdná i pro kočárky.