ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2014 23:10:07 - Vratislav Prokop

urban

Vy si myslíte, že třeba socialisté hlasovali schválně proti Sobotkovi a Babišovi, že jim to nařídil pan poslanec Urban? Nebo to opravdu byla chyba, neznalost?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.07.2014 9:12:52 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den, děkuji za dotaz.
Jsem si naprosto jistý, že se o žádný omyl nejednalo. Možná ani nechtěli hlasovat proti Babišovi, jen považovali za správné hlasovat pro tento návrh, který by mohl znamenat alespoň nějakou úlevu občanům ČR. Premisa okamžité ztráty 14 miliard ze státního rozpočtu je odmítána mnoha odborníky. Ano je to teorie, jedni ekonomové říkají, že dojde k výpadku a jiní zase naopak tvrdí, že dojde k efektu zcela opačnému, tzn. že dojde ke snížení cen pohonných hmot a díky tomu i ke snížení cen ve spotřebním koši a o něco více se nastartuje spotřeba, která přinese státnímu rozpočtu oproti současnému stavu zisk.Když si vzpomenu na předvolební debaty současného ministra financí Babiše, kde neustále opakoval, že jako mávnutím kouzelného proutku dokáže ročně ušetřit i 60 miliard jen tím, že zabrání rozkrádání, pak já se ptám kde je problém, proč už tak neučinil. Nebo to byla jen prázdná slova a kouzelný proutek mu utekl do říše pohádek?
Je mi jasné, že jsou i poslanci, kteří někdy neví o čem se hlasuje, mohou být zaneprázdněni jednáním v kuloárech, ale toto nebyl ten případ, vše bylo srozumitelné a nebylo to v žádném spěchu. A nebylo to hlasování o jeden hlas aby bylo nutné jej tímto nechutným způsobem opakovat.
ANO se nám moc pěkně etablovalo na poli české politiky, rychleji než jsem čekal...
s úctou
Petr Adam