Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.07.2014 10:10:09 - Jiřčáková

česká pošta

Proč vlastně stát dotuje českou poštu? Možná to je důvod proč se ji tak nedaří uspět v konkurenčním boji. Dotace totiž mohou nadělat víc škody, než li užitky. Nemyslíte? Třeba zaměstnanec PPL, který nedodá balíček včas platí ohromnou pokutu a Česká pošta? Směšné částka, kterou dají zaměstnanci a pak to s doručováním zásilek, což by mělo být její hlavní poslání, selhává.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.08.2014 16:45:39 - Milan Chovanec
Vážená paní Jiřčáková,
Česká pošta je sice státní podnik, ale nedostává -  a  dokonce nikdy v minulosti nedostávala -  od státu žádné dotace. Pokud jde o poštovní trh, je plně liberalizován už více než rok, v oblasti doručování balíků více než 15 let. Pro Poštu je tedy plně konkurenční. Pouze zákazník tedy rozhoduje, zda si pro službu zvolí státní podnik - anebo konkurenční společnost. O tom, že je Česká pošta úspěšná, svědčí fakt, že jak v doručování balíků, tak listovních zásilek, zastává na trhu první pozici. Jestliže Vaše stížnost směřuje na kvalitu doručování zásilek, která  je pro podnik opravdu důležitá, obraťte se přímo na Českou poštu. Službu můžete reklamovat na kterékoli její pobočce. Bez toho, aby se dozvěděla o případném pochybení doručovatele, nemůže zjednat nápravu a kvalitu služby pro Vás zlepšit.