Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.07.2014 17:31:32 - pavelkubes

Kdy bude zrušena 15% daň na výsluhy policistů, hasičů, vojáků...

Hezký den, kdy bude zrušena 15% daň na výsluhy vojáků, policistů, hasičů...? Jsou tu vybrané skupiny jako třeba soudci, kde není co se týče výhod (viz. dnešní rozhodnutí US) prosadit a schválit si cokoliv? Je to velký problém? Rovní a rovnější.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.07.2014 10:34:35 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz.Přiznám se,že nevím,kdy bude zrušeno zdanění výsluh.K lednu příštího roku má podle plátně legislativy dojít k dalšímu zdanění dalších příplatků.Já jsem dlouhodobým kritikem transparentního a složitého odměňování.A netýká se to pouze platových náležitostí či příspěvku v bezpečnostních sborech či ozbrojených silách.Jsem přesvědčen,že by měl být zaveden pouze jeden systém odměňovaní  pro státní  a veřejnou správu,parlament,soudce,bezpečnostní sbory vojáky.Tarify by byli odstupňovány podle odbornosti a délky služby a rozdíly v platech dle míry odpovědnosti,nezávislosti nebezpečnosti povolání by byly navyšování koeficienty v návaznosti na průměrný plat v ČR.Vše by bylo daněno,aby budoucí důchody odpovídaly rozdílům v platech.Právě netransparentnost ,různé příplatky,výsluhové náležitostí apod.  vytvářejí nepřehlednou a nespravedlivý strukturu odměňování.To lidí trápí a mělo by to trápit i státní kasu.