Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.07.2014 17:17:44 - Mrakovic

Neústavnost

Asi jsem hodně natvrdlý. Je možné považovat za neústavní něco, co zřejmě není ústavou řešeno, jen je zde odkaz na to že to řeší příslušný zákon? Není to něco jako parlamentní zvyky, za které jste chtěli podat ústavní stížnost? Opět, můžete mi alespoň uvést ústavní članek, který použijete při ústavní stížnosti. Já už si to vyhledám. Snad to tak lépe pochopím. Děkuji za jasnou odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.08.2014 14:23:23 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
Vážený pane Mrakoviči,
problematická je nedůvodná rozdílná úprava financování škol jednotlivých zřizovatelů, čímž dochází k rozdílnému postavené žáků těchto škol, což odporuje požadavku na možnosti požívání práv daných ústavním pořádkem všem bez rozdílů, byť je jistě možné vznik a fungování církevních a soukromých škol upravit zákonem, jak to také Listina základních práv a svobod předpokládá. Tento problém nijak nesouvisí se zvyky či zvyklostmi. V tuto chvíli není možné hovořit o ústavní stížnosti, návrh novely školského zákona nebyl ani projednán Vládou. 

Zdraví
Anna Putnová