Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.08.2014 11:28:14 - Vasek B.

ODS v Praze

Říká se do stejné řeky dvakrát nevstoupíš. Proč znovu kandidujte na primátora? A proč by sme vám měli věřit? Všichni víme, kam to ODS v Praze dopracovala i vy jste nyní trestně stíhán

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.09.2014 11:09:47 - Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.
Za to, co se dělo v ODS se Vám mohu pouze omluvit. Jsem si vědom minulosti ODS. Možná jsem v roce 2010 mohl nad vším mávnout rukou a jen kritizovat, ale já se tehdy rozhodl, že chci přispět ke změně v naší společnosti. Věděl jsem, že mám smýšlení blízko k pravici, a proto jsem chtěl zároveň i pomoci ODS a provést je pomyslnou Skyllou a Charybdou. ODS je skutečně strana, která má poškozenou značku. Z hlediska podpory a důvěry veřejnosti je na tom velmi špatně. Aspoň mě nikdo nemůže podezírat, že bych z kandidatury měl nějaký osobní prospěch. Pro mě je to opravdu jenom nevýhodné. Ale jsem přesvědčen, že v české politice, zvlášť dnes, potřebujeme silnou pravicovou stranu s tradicí. Věřím, že ODS má šanci se obrodit. Petr Fiala a další její vedoucí představitelé k tomu mají předpoklady. Jsou to slušní a zásadoví politici, kteří ODS mohou vytáhnout zpět. Předstupujeme před voliče s pokorou, ale zároveň jasnou vizí budoucnosti Prahy. Lidem je potřeba dokázat, že jsme schopni se poprat za hodnoty a ideje, které dlouhodobě zastáváme. Chceme jim říci, na jakých principech chceme stavět.  Těmi základními jsou slušnost, odbornost a zdravý rozum. Ten bohužel v politice často chybí a je třeba ho tam vrátit jakožto klíčový prvek pro veškeré rozhodování. ODS měla problémy s reputací a lidé ji přestali věřit. Já jsem vstoupil do politiky v roce 2010 právě proto, že mi ODS nebyla lhostejná a chtěl jsem se poprat o její budoucnost. Což se mi podařilo, ano dostali jsme se i díky tomu na samou hranici přežití. Nicméně dnes už je ODS opět důvěryhodnou a volitelnou stranou bez problematických jedinců, kteří se teď snaží uspět v jiných stranách.