Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2014 15:24:03 - camel

důchodová komise

Maxová (ANO): Důchodová komise tlačí na vládu pouze jedním návrhem. Na konci článku říkáte: Proto jsem pro tento návrh taky hlasovat nemohla. Mě by zajímalo, co bude dál? Myslíte si, že se podaří vyjednat v tomto volební období nějakou přijatelnou změnu? Co navrhujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2014 18:56:08 - Ing. Radka Maxová
  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Dobrý den,

velmi děkuji za praktickou otázku. Pokusím se  vysvětlit, jaká je situace.

Nelíbí se mi, že komise navrhla jen jednu variantu. Myslím si, že by vláda na výběr nejméně  2 varianty na zrušení II. pilíře, z nichž by si měla vybrat. Mně  by přišlo logické, že dostane i třetí variantu, která počítá s pokračováním II. pilíře.  Ale protože tato rozhodnutí nejsou jen ekonomická, ale bohužel také politická, nemůžeme se stále domluvit.  Kolegové ze sociální demokracie neustále trvají na předložení pouze jedné varianty, která je podle právní analýzy poměrně riziková pro stát a je velmi polemické, zda je výhodná pro občany.

Takže ještě, prosím, vyčkejte, zatím se snažíme jednat a prosadit možnost předložení 2 – 3 variant, aby netratili jak občané, tak ani stát.

 Věřím i tomu, že pan ministr financí použije zdravý selský rozum při rozhodování, které nebude jednoduché, to už nyní vidím. Z jedné varianty se nedá opravdu vybírat.

Mějte se hezky,

Radka Maxová