Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2014 8:55:01 - Votýpková Věra

Pane Laudáte

Proč se tak bojíte zákonů pro bohaté,kteří neplatí daně týká se to zřejmě i Vás či ne? Proč taková odezva z vaší strany.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.08.2014 12:38:29 - Ing. František Laudát
Zákona se osobně nebojím. Už několikrát jsem zveřejnil svůj majetek (i v dotazech médií), příjmy a výdaje si každý může najít na přiznáních, která ročně odevzdávám ve Sněmovně. Ubezpečuji Vás, že už svého času pražská mafie hledala můj majetek, šmírovala  a sháněla informace o mém osobním životě. Po mém odchodu z Obecního domu byly vypracovány tři audity. Proč , když někdo řekne svůj názor  automaticky usuzujete, že je asi pachatel? Hodně se zabývám analýzami, proč někde kapitalismus funguje a většina lidí se má dobře, a proč ve většině zemí to tak není. Údajně 83% lidí si přeje majetková přiznání. To ale netuší, že se to dotýká všech. sousedé udavači budou dělat divy. nevadí Vám, když ministr financí říká, že normálních lidí se to týkat nebude? Kdo je ten normální člověk? Ten kdo nic nemá? Ani netušíte, kolik nástrojů už dnes policie a finanční úřady mají, aby úspěšně chytali zloděje. proč má někdo něco prokazovat? Budou trestat běžné občany. ale to lidé pocítí, když to bude zavedeno. Upozorňuji, že takováto restrikce nikde na světě není. Jsou majetková přiznání, ale ta se ve většině zemí ruší, nebo se pozastavuje jejich platnost. Důvodem je odpor občanů, odliv kapitálu, pokles růstu HDP a odchod bohatých do jiných zemí. Důsledky se potom dotýkají všech, nejhůře těch nejchudších.