Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.08.2014 14:32:00 - Vlajan

Podpora Vašeho názoru

Pane presidente, Váš názor, že političtí náměstci budou jen budižničemové lze podpořit i z hlediska současně platné legislativy. Státní tajemníci nejen že nedubou moci nic dělat dokonce nesmí nic dělat a nic rozhodovat. Je to stanoveno zákonem č. 320 o finanční kontrole, který jasně stanoví, že každý může rozhodovat pouze v rozsahu mu svěřených pravomocí ministrem a za svá rozhodnutí je trestně právně odpovědný. Státní tajemník nebude mít pravděpodobně žádnou rozhodovací pravomoc opřenou o trestní odpovědnost. ČSSD se vidí v modelu "politruků", kteří říkali co by se mělo udělat , ale nerozhodovali sami a nebyli za nic odpovědní. Minstr je trestně odpovědný za svá rozhodnutí a bude mít pod sebou tajemníka, který není trestně odpovědný a chce do něčeho mluvit. Pozor podle zákona č. 320 o finanční kontrole nesmí nikdy dva odpovídat za jednu pravomoc. Tímto jsem chtě podpořit Váš názor na zbytečnost státních tajemníků. Držme se ústavy, že každý je trestně právně odpovědný za své činy.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.08.2014 16:27:53 - Ing. Miloš Zeman
Moje odpověď bude daleko stručnější než otázka. Zaměňujete pojem státního tajemníka a politického náměstka. Státní tajemník je cosi, jako ředitel krajského úřadu. Politický náměstek je budižkničemu, který nevykonává správu žádného úseku ministerského rezortu. Moje vystoupení nesměřovalo proti státním tajemníkům, ale proti politickým náměstkům.