ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.08.2014 14:34:00 - adamickova

referendum

Jakou šanci dáváte schválení vašeho návrhu zákon o obecním referendu? Zatím se vám toho moc podařit neprosadilo. Nemyslíte, že je to tím, že jste tak odmítali jít do vlády? Čekala jsem, že tak budete nějakou spojnicí mezi vládou a opozicí, ale to nejste. Takže jak chcete se 14 poslanci něco prosadit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.08.2014 18:40:48 - Martin Lank
 Máte pravdu, mnoho toho není - nicméně když se podíváte do minulých funkčních období, opoziční návrhy procházely skutečně jen velmi výjimečně, takže nic nového. Na druhou stranu, dobré opoziční návrhy si vláda nezřídka přivlastní a po drobných úpravách je pak vydává za své - a tím sbírá i politické body, které by jinak měla opozice. Co se mne týče - tak ať, hlavně, že něco rozumného projde.... Spojnicí mezi koalicí a opozicí můžeme být jen těžko, protože to by v první řadě někdo musel o takovou spojnici stát. Nicméně vzhledem vzhledem k rozbrojům uvnitř koalice i jejích stran se může stát, že časem našich 14 hlasů bude potřeba - a pak přijde i čas na prosazení referenda. A pak samozřejmě musíme doufat, že po dalších volbách už nás bude víc, než jen 14 :-)